De trouwring wordt meestal verstandig gekozen omdat deze bedoeld is om een ​​leven lang te worden gedragen. Toch is het niet te vermijden dat smaken en eisen veranderen, trouwringen verslijten of niet meer passen. Vaak rijst de vraag of het voor jou en je partner draagbaar is om nieuwe ringen te kopen of dat er een mogelijkheid is om de ringen die bewaard zijn gebleven met goede herinneringen te behouden. Trouwringen symboliseren immers een van de belangrijkste dagen in het leven samen en liefde voor elkaar.

Mooier maken van de ringen

Voor echtparen zijn trouwringen een belangrijk symbool met een grote nostalgische waarde. Ze herinneren zich de mooiste dag van hun leven, hun bruiloft. Als u de trouwring ondanks gebruikssporen of verkeerde maat toch niet wilt vervangen, kunt u deze laten opwerken of verbreden bij de juwelier. Gouden ringen zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat ze door hun zachte materiaal het gemakkelijkst te verwerken zijn. Bij zilver en witgoud kunnen de ringen ook worden voorzien van een nieuwe beschermlaag. Wie heeft gekozen voor ringen van hardere materialen zoals titanium, moet bij zijn juwelier nagaan in hoeverre opwerking of verbreding mogelijk is. De meeste juweliers, zoals het bekende 123Gold, doe dat tegen een gering bedrag. Tenzij er natuurlijk extra materiaal nodig is.

Nieuwe trouwringen kopen

Nieuwe trouwringen kopen is een grote stap. Vaak is er ook de angst dat de partner kritisch staat tegenover de aanschaf van nieuwe ringen of negatief reageert op de suggestie. Hier moet het onderwerp zorgvuldig worden benaderd met de partner, waarbij de nadruk wordt gelegd op hoeveel de trouwring voor u betekent. Een nieuwe ring kopen hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de oude ring wordt weggegooid. Dit kan bijvoorbeeld decoratief bewaard worden in een open ringkussen op een mooie plek in huis. Ook is het een leuk idee om de aanschaf van een zogenaamde tweede ring te combineren met je eigen trouwdag. Zo kun je de nieuwe ring feestelijk inhuldigen en met de ring een eerste mooie herinnering creëren.

Als de trouwring niet meer bevalt